6. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivän mätsäri

Tänään olikin Ronjan ensimmäisen Match Shown vuoro! TVA Porin järjestämä mätsäri oli ruokakaupan pihassa Porissa, jossa ilmoittautuminen alkoi klo 11. Väkeä oli tosi paljon!

Netta oli mukana kentän laidalla kannustamassa Juhan kanssa, kun me Ronjan kanssa oltiin kehässä. Koko ajan Netta vaivihkaa peruutteli kehänauhan alle istumaan, olis likka varmaan halunnu mennä voittaan kaikki pokaalit! :D Ens kerralla otan sen kyllä kanssa kehään, niin nätisti käyttäytyi! :)
Ronjan kanssa ollaan vähän harjoiteltu juoksemista hihnassa, seisomista ja hampaiden katsomista. Kaikki on mennyt ihan suht hyvin. Ajattelin, että juoksukin menee varmasti vieläkin paremmin kehässä, kun on muita koiria, mitä katsella. Ensimmäisen koiran kanssa ennen ekaa mätsäriä ei treenattu melkein yhtään ja Romeo oli muista niin ihmeissään, ettei tajunnut edes riekkua. :D

Eikä Ronjakaan riekkunut... Mutta se LUMI. Se on vaan niin kivaa, ettei mitenkään voi vaan seisoa kauniisti. Tai juosta ilman, että täytyisi jäädä haistelemaan jotain tassunjälkeä. Hampaiden katsomisestakaan Ronja ei tykännyt yhtään. Ollaan totutettu sitä huulten nosteluun ja muutkin ihmiset ovat katsoneet hampaita. Ronjan mielestä tuomari oli kai ihan kumma ja pyristeli hammastarkastuksen aikana. Muuten sai kyllä kroppaa pidellä ihan hienosti.

Olimme isot pennut -kehässä, Ronja oli taas isojen ja pienten rajalla, joten ilmoittautumisessa meidät pistettiin isojen puolelle. Ryhmässä oli noin 20 koiraa. Juostiin ensin kaksi kertaa kehän ympäri ja sen jälkeen arvosteltiin pareittain. Sitten vielä sinisten ja punaisten ryhmistä valittiin 4 parasta.

Saatiin pariarvoinnista sininen nauha, hävittiin nuorelle saksanpaimenkoiralle. Sinisten ryhmästä ei sijoituttu ollenkaan. :D Tuomarit ei siis ilmiselvästi ymmärtänyt mudien päälle! ;D
Tavattiin myös yllättäen Savu-mudi, joka oli täsmälleen saman kokoinen kuin Ronja. He olivat päässeet pienet aikuiset luokkaan. Toinen rajatapaus siis pieniin ja toinen isoihin... :D Oli kyllä kiva nähdä Savua!

Palkinnoksi saatiin pieni nahkatikku, jonka Ronja sai syötäväksi kotona. Ilmeestä päätellen oli ainakin hyvää! :D
Tavoitteet tuli kyllä saavutettua. Tarkoitus oli mennä vain totuttamaan Ronjaa isoon koiratapahtumaan ja kokeilemaan kehää. Hauskaa oli, vaikka ei mitään voitettukaan ja varmasti mennään toistekin! :)

Ei kommentteja: