20. helmikuuta 2012

Pikku paimen :)

Lauantaina lähdin Ronjan kanssa aamulla jo ennen seitsemää ajelemaan kohti Harjavaltaa. Hypättiin Johannan ja Hyrskyn kanssa samaan autoon ja jatkettiin matkaa Somerolle. Ronja ja Hyrsky pääsivät paimentamaan Woollandian tilalle Swedun Paimennuskouluun. Hyrsky oli ilmoittautunut kolmen kerran kurssille, mutta itse pääsin vain yhdelle päivälle töiden vuoksi.

Ronjan kasvattajakin pääsi tulemaan paikalle Ronjan siskon omistajan kanssa, ja pidettiin samalla oikein sukukokous! :) Marjo otti mukaansa Kiusan ja Tuikkeen ja Meri tuli Hopun kanssa. Samalla kurssilla oli myös Hyrskyn veli Rudi. Pennuilla on noin kuukausi ikäeroa ja samaa verta virtaa suonissa isän puolelta.

Ronja pääsi heti ensimmäisenä aitaukseen. Pidettiin ensin likka pitkässä liinassa ja sai ihan rauhassa mennä kohti lampaita. Lähti perään oikein reippaasti, sai lampaat liikkeelle ja lähti kiertelemään. Aika pian päästettiin liina maahan laahaamaan ja sitten ihan kokonaan vapaaksi. Ronjalla oli ihan huippukivaa, lampaiden ympäri juokseminen tuhatta ja sataa oli parasta. Pitää itse vähän komentaa kun menee yli ja kun pentu alkaa härkkimään lampaita. Muutama kerta siis yritettiin vähän napata lammasta takaa :P

Puolessa välissä huomasin Ronjan selkeästi väsähtäneen, läähätti, alkoi katselemaan emäntääkin ja korvat toimivat taas. Silloin saatiin muutamia maahan-käskyjä kuuloille ja juoksuja pysäytettyä. Kyllä se sieltä alkaa toimimaan :)

Muut saivat meidän jälkeen omat vuoronsa ja Ronja pääsi lepäilemään autoon. Toisella kerralla päästettiin Ronja heti vapaaksi, ja ihan yhtä hyvin meni kuin ensimmäiselläkin kerralla. Kiinnosti lampaiden lisäksi maan tuoksut ja maut sekä aitauksen toisella puolella olleet koirat ja ihmiset. Lisää pitäisi päästä harjoittelemaan, Ronja tahtoi kovasti tulla luokse hakemaan palkkaa aina kun kehuttiin. Tarkoitus kuitenkin olisi pysyä siinä kohtaa missä kehut saatiin ja ymmärtää, että paimennetaan ilman pieniä palkintoja välissä. :)

Oikein hyvin meni ensimmäinen kerta, laumasta ei saatu paistia ja maailmanloppukaan ei tullut :D Toistekin voisimme käydä, katsotaan keväämmällä mitä saadaan harrastuksien kanssa aikaan :)

Marjo ja Meri tulivat katsomaan treenejä sisälle ja Ronja selvästi kyllä tunnisti Marjon, niin riemuissaan se oli! :) Haleja ja rapsutuksia tuli joka puolelta, niin ei ihmekään kun pennulla oli kivaa. Hyrskyn treenikerta meni myös oikein hienosti, mutta pentu alkoi köhimään lopussa, niin Johanna ei uskaltanut ottaa sitä enää toiselle kerralle rasittumaan. Hoppu pääsikin sitten yllättäen paimentamaan. Siihen nähden, että Hoppu näki ensimmäistä kertaa lampaita, niin toimi oikein reippaasti, vaikkei ihan juonesta saatu kiinni! :)

Treenien jälkeen otimme Marjon ja Merin koirat autosta ja kävelimme läheisen metsän reunaan leikittämään koiria. Hyrsky ei tullut leikkimäänkään vaan lepäili autossa. Koiria silti riitti, Ronja, Kiusa, Tuike, Hoppu ja Rudi saivat oikein mallikkaat muditreffit aikaan :) Kiusa näytti aluksi Ronjalle kaapin paikan ja Ronja järkyttyi vähäksi aikaa. Kerrankin joku koira pisti likan ruotuun! :D Leikit sujuivat pentujen kesken oikein hienosti, vaaleat mudit Tuike ja Hoppu sekä mustat mudit Ronja ja Rudi leikkivät keskenään. Välillä porukat sentään vähän sekoittuivat.

Tunnin leikkihetken jälkeen lähdettiin takaisin kotiin ajelemaan ja autossa oli kyllä niin hiljaisia pentuja! Ronja oli koko illan todella rauhallinen ja väsynyt :)

Ronja oli Hoppuun verrattuna kasvanut hurjan isoksi, mutta aiempien kuulumisien perusteella kuvittelin kokoeron olevan isompikin. Sopusuhtainen on kuitenkin ja aika lailla äitinsä näköinen. Hopustakin oli tullut oikein kaunis pikkuneiti! :)
Kuvia ja videoita laitan lisää kunhan niitä muiden kameroista saan itselleni. Kasvattajan blogissa on myös juttua meidän päivästä, paljon kuvia ja videoitakin! :) http://vimmatun.blogspot.com/2012/02/pentutreffit-somerolla.html

Ei kommentteja: