4. helmikuuta 2012

Uusia ja vanhoja harrastuksia

Joulukuussa päättyi Ronjan eskari, eli arkitottelevaisuuskurssi. Viimeisellä kerralla teimme pienen radan, jossa testattiin koiran oppimia asioita. Oli istumisia ja maahanmenoja, sivulletuloa, seuraamista ja peruuttamista, putkeen juoksu ja häiriölelujen yli kävelemistä, sekä kartion kiertäminen. Peruuttamista täytyy vielä harjoitella, mutta muuten kaikki sujui tosi hyvin! Kyllä likassa potentiaalia löytyy vaikka miksi, täytyy vain itse osata kaivaa oikeat asiat esiin.

Tammikuussa aloitimmekin jo yläkoulun, missä treenataan tokon ALO- ja AVO-luokkien liikkeitä niin, että pystyy starttaamaan kokeissa. 10 kk ikään asti pitäisi meidän odotella kisauran avaamista, mutta opetan nyt liikkeet rauhassa ja käydään mölli-kisoissa samalla kun odotellaan Ronjan vanhenemista. Ollaan saatu kehuja erityisen suorasta perusasennosta ja seuraamisesta. Seuraamisessa tosin on vielä nami nokassa kiinni, mutta tosi tiiviisti menee vierellä. Viime kerralla näytettiin paikalla käännöksiä ja oikealle menevät 90 asteen käännökset ja täyskäännökset sujuu niin hyvin jo, ettei tarvitse niitä harjoitella lisää, pitää vaan yllä. :) Vasenta vielä vahvistetaan lisää, mut sekin menee jo hyvin.

Yläkoulussa harjotellaan uusina asioina kahden minuutin paikalla makuuta, seuraamisesta maahanmenoa ja seisomista, ja hyppyä harjoitellaan lisää. Pitkä matka siis vielä edessä... :)
Kerran ollaan päästy treenaamaan jo hakua eli henkilöetsintää. Treeneissä oli sattumalta kolme aloittelevaa koiraa ja kaksi jo kokenutta koiraa. Saatiin siis hyvä käsitys mitä haku on, ja päästiin puuhailemaan pentujen kanssa oikein kunnolla. Uskoin jo treeneihin mennessä Ronjalla olevan potentiaalia, mutta yllätyin silti kuinka superhienosti pentu meni! :)

Tehtiin alkuun makkararinkiä, omistaja seisoi koiran kanssa keskellä kun muut menivät vähän matkan päähän maahan namien kanssa ja huutelivat vuorollaan koiraa. Pennun piti itsenäisesti etsiä ihminen, joka sitä kutsui. Kun sujui hyvin, pidennettiin välimatkoja ja jos vielä meni hyvin, piilouduttiin. Ronja oli ihan pro, juoksi päätäpahkaa metsässä, eikä epäröinyt yhtään. Kerran juoksi jopa läpi kuusen, joka oli kaatunut maahan oksat pystyssä. Ei haittaa mikään pikkuista! :D Lopuksi tehtiin vielä pari pakenevaa, eli tieltä lähti yksi maalimies juoksemaan metsään kutsuen koiraa ja omistaja pääsi lähettämään koiran perään. Ronjalle kokeiltiin myös jäniksenä lähtevää maalimiestä, eli lähetettiin koira metsään, josta vasta sen jälkeen lähti maalimies juoksemaan pois päin. Ronja oli siinäkin niin taitava, että kelpaa odotella seuraavia hakutreenejä! :)

Helmikuun puolessa välissä päästään kokeilemaan paimennusta Somerolle. Työvuorojen takia pääsen vain yhdelle kerralle, mutta tarkoituksena onkin vain kokeilla sytyttelyä ja saada vinkkejä siihen, että mitä lampolareissuilla saa ja kannattaa vahvistaa ja mitä kieltää. Myös Merikarvialle 15 kerran näyttelykurssille ollaan ilmoittauduttu. Tavoitteena saada treenattua kehässä esiintyminen niin, että saataisiin vähintään H-tulos virallisesta näyttelystä. Jos jostain harrastuksesta olisi valionarvo hamassa tulevaisuudessa tulossa, niin ei ainakaan näyttelytuloksesta jäisi kiinni. :D Mutta eihän sitä tiedä vaikka ihan oikeasti innostuttaisiin... :)
Kaiken kaikkiaan ihana harrastuskoira, isot kiitokset kasvattajalle!

3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Hienoa lukea teidän kuulumisia!

Täällä mahdollisesti tuleva mudisti.

Marika kirjoitti...

Moi!

Kiva, että tätä joku rodun harkitsijakin lukee, tervetuloa joukkoon! Suomen Mudiyhdistyksen foorumi http://www.mudiyhdistys.info/foorumi.html on aika aktiivinen, kannattaa rekisteröityä ja tutkailla muidenkin kirjoituksia! :)

Sari kirjoitti...

joo oon kirjautunu/lukenu foorumia. eniten kaipaan näitä blogeja joista pääsee lukee sitä ns. "arkea" mudin kanssa.