21. heinäkuuta 2012

Kesälomilta palattu!

Kesä on mennyt ihan hujauksessa jo melkein ohi! Ollaan matkusteltu, mökkeilty, otettu aurinkoa, oltu uimassa ja treenailtukin siinä sivussa... Bloginkin kirjoittaminen on taas jäänyt vähemmälle, mutta nyt päivitetään taas ajan tasalle :)


Hakutreenit saivat uuden suunnan, kun oltiin Heidi Särkipajun kurssilla 27.5. Hankintalistalla on nyt maastoverkkoa, jonka alle maalimies piiloutuu ja itse kävelen Ronja edellä "ukon" päältä. Ja palkkaa tulee, kun Ronja hoksaa, että nythän tässä on joku. Ja tätä toistellaan niin monissa treeneissä kun on tarvis. Kunhan likka on aivan varma, että tuolla on joku, niin palataan vähän taaksepäin ja lähetetään ukolle. Tuolloin toukokuussa Ronja ihan muuten vaan sähläili... Kaikki rasahdukset, kepit, kävyt yms piti tarkistaa, eikä se oikein tiennyt miksi nyt joku makaa siinä maassa jonkun hölmön verkon alla... :D Viimeksi treenailtiin 29.6 ja Ronja oli niin haka! Tehtiin neljä pistoa, ensimmäisellä oli vähän sama meininki kuin toukokuulla. Toisella pistolla yritti koko ajan ensimmäiselle piilopaikalle, kun likan mielestä "siellä se ukko ihan varmasti vielä on!" :D Mutta löydettiin kuitenkin se uudesta paikasta. Kolmannella se jo oli melko varma, käytti ilmavainua, mutta yritti muutaman kerran saada apua... Mutta neljäs pisto oli ihan täydellinen, Ronja tiesi täsmälleen mitä oli hakemassa ja vauhti keskilinjalta ukolle oli hurja! Odotan innolla seuraavia treenejä, katsotaan miten likka suoriutuu :)


Agility aloitettiin Harjavallan Palvelus- ja Seurakoiraharrastajat ry:n ohjauksessa jo 14.5, mutta näköjään unohtunut kirjoitella siitä tänne. Ohjaajia kurssilla on kaksi, Jaana Kivimäki ja Johanna Pihala. Johannahan omistaa Hyrsky-mudin, jota on treffailtu Ronjan kanssa jo useaan otteeseen. Ronja rakastaa agilityä! Kaahaaminen on parasta, eli putkeen juoksuja ja hyppyjä on ihana harjoitella. Kunhan saisi vielä oman kroppansa toimimaan niin, että pysyisi koiran edellä... :D Ronjalla alkoi ensimmäiset juoksut 1.6., joten ohjattuihin treeneihin tuli vähän taukoa. 


Kesän aikana oltiin myös TVA Porin järjestämässä Kiva Koirakansalainen -kurssilla. Harjoiteltiin asioita, joita samannimisessä testissä tulee eteen. Menin kurssille Ronjan kanssa ihan vain aktivoimaan penikkaa. Yllättävän hyvin kaikki osa-alueet meni, eli ehkä tuon kanssa voisikin sen tehdä jossain vaiheessa. Netankin sain mukaan treeneihin parille kerralle ja se meni niin hyvin, että Netalla testi taitaa olla edessä syksyllä :)

Ei kommentteja: