21. heinäkuuta 2012

Matkustelua


Kesän aikana kävin Ronjan kanssa kaksin tutustumassa Porin keskustaan, viime kerrasta kun oli ihan liian kauan aikaa. Käveltiin ensin rautatieasemalle katsomaan junia. Olisi kannattanut tosin ajoittaa reissu paremmin, laiturilta kun oli juuri lähtenyt juna... :D Käytiin kuitenkin tutustumassa aseman portaisiin ja alikulkuun. Sitten käytiin keskustassa terassilla kahvilla, torilla Ronja söpöili ihmisille (jossa siis makasi selällään jalat kohti taivasta pappojen rapsutellessa pentua), istuskeltiin puistossa ja huomattiin, että naurava pikkulapsi ei ollutkaan niin pelottava miltä alkuun näytti. Käytiin vielä toisen kahvilan terassilla ja seurustelemassa tuttavan sisustusliikkeessä sisällä. Lopuksi tultiin vielä bussilla takaisin Noormarkkuun. Ronja yllätti ihan täysin käytöksellään, oli kuin olisi asunut 10 vuotta Helsingin keskustassa! Saattoi olla, että hulina oli liikaa pikkuaivoille, ja oli väsymyksen vuoksi niin rauhallinen. Tai sitten hermorakenne vaan on niin kunnossa, ettei mikään hetkauttanut likkaa... :D 
Ronja pääsi myös junaan ensimmäistä kertaa 5.7. Lähdin kaksin likan kanssa iltapäivällä Porista Tampereelle. Koiravaunussa ei ollut meidän lisäksi ketään, joten saatiin Ronjan peti hyvin tilavalle paikalle. Pentu ei oikein ymmärtänyt, miksi jäätii istuskelemaan, olisi ollut paljon mukavampi tutkia junaa ympäri. Juna lähti onneksi pian liikkeelle ja Ronja meni suoraa päätä makoilemaan. Se oli välillä petillä, välillä lattialla ja suurimman osaa aikaa puoliksi kummallakin. Konnaria piti tervehtiä joka kerta kun meni ohi, ja muutkin matkustajat olivat kiinnostavia. Aina kun juna pysähtyi asemalle, Ronjan mielestä olisi pitänyt lähteä pois tai tehdä jotain muuta. Kun juna jatkoi matkaa, pentukin meni takaisin nukkumaan. Viimeisen 20 minuutin ajaksi Ronja sai puruluun ja ilme oli kyllä näkemisen arvoinen! Raksutti varmaan pienessä päässä "Oi, saako täällä noitakin!" :) Tampereella menimme laiturilta portaita alas kauppakäytävään, josta pääsi asemahallin läpi ulos. Sitten hypättiin isän kyytiin ja ajeltiin autolla Hämeenkyröön Romeo-koiraa katsomaan. Ronja oli illan hurjan väsynyt, mutta seuraili koko ajan mihin menen. Ja nukahti aina jalkoihin, kun pysähdyin hetkeksi. Tuli sitten katsottua muutama tunti telkkaria, että likka saisi nukuttuakin :D Romeo taas ei millään malttanut päästää tyttöä silmistään, joten oli kaksi mustaa varjoa kannoilla... :) Juha ja Netta tulivat seuraavana päivänä autolla perässä.
Koirahoitolaankin likat kesän aikana pääsivät pariin otteeseen. Karkussa Koirahoitola Anandassa Romeo on ollut useasti ja Nettakin jo kerran, niin oli tuttu paikka meille. Juhannuksena oli Ronjan ensimmäinen kerta. Netta ja Ronja olivat samassa häkissä kaksi yötä. Hienosti olivat olleet, eiväkä itkeneet yhtään perään. Toisen kerran likat olivat yhden yön 7.-8.7. eikä silloinkaan mitään ongelmia ollut. :) Ihana kun on tuollainen paikka, missä likatkin tykkäävät olla hoidossa!

Ei kommentteja: