25. lokakuuta 2011

Ensimmäinen eskaritunti takana!

Ronja pääsi tänään ensimmäistä kertaa treenikentälle! Oltiin aika rauhassa koko päivä, ettei Ronja olisi ollut väsynyt illalla. Aamulla tytöt innostuivat syömään puruluita, iltapäivällä käytiin vähän pidemmällä lenkillä ja ruokittiin koirat hyvissä ajoin ennen treenejä. Ronja ehtikin nukkua rauhassa tunnin ennen lähtöä.
Kentällä Ronja oli kauhean kiinnostunut muista koirista, mutta ei turhan paljon kiskonut muita katsomaan. Harjoittelimme katsekontaktia, maahanmenoa ja luoksetuloa. Ohjaajamme kävi pari kertaa myös rapsuttelemassa koiria ja totuttamassa toisten ihmisten käsittelyynkin.
Katsekontaktin Ronja osaa jo melko hyvin, enää menee aluksi vähän aikaa ennen kuin muistaa katsoa silmiin, eikä sivuilla oleviin käsiin. Aloitimme tunnin kontaktiharjoituksella ja tein vielä muutaman kerran lopussa, jolloin Ronja vain vilkaisi kättä nopeasti ja heti silmiin.

Maahanmenon opetimme jo Ronjalle, ja se osasikin sen jo melko hyvin. Olimme harjoitelleet sitä istumisen jälkeen, ja Ronja meneekin yleensä maahan vasta ensin nopeasti istahdettuaan. Ohjaaja vinkkasi, että maahanmenon vauhti nopeutuisi, jos koira osaisi mennä ns. hissinä maahan. Aloitammekin maahan-harjoitukset uudestaan niin, että saataisiin etupää laskeutumaan samaan aikaan kuin takaosakin. Kentällä Ronja ei vielä hoksannut tätä uutta tapaa, mutta eiköhän ensi viikolla mene jo paremmin! :)
Luoksetulon Ronja hallitsee superhyvin! Ohjaaja jäi pitämään koiria rivissä paikallaan ja itse lähdettiin juoksemaan poispäin samalla koiraa kutsuen. Toisella kerralla tehtiin vielä loppuun suunnanvaihto, eli palkattiin ensin suoraan luoksetulosta ja heti lähdettiin vielä juoksemaan toiseen suuntaan. Ronja juoksi molemmilla kerroilla perään kuin luoti! :)
 
 
 
Tosi ylpeä pikkupennusta saa olla. :) Ronja istuskeli vierellä rauhassa sillä välin kun muita ohjattiin. Välillä haisteli maata ja katseli toisia nätisti. Ronja ei edes loppuajasta tullut rauhattomaksi. Ja hauskaa pikkuisella varmasti olikin!
Kotiin tultuamme Ronja nukahti syliin blogitekstin kirjoittamisen ajaksi <3

Ei kommentteja: