1. marraskuuta 2011

Viikon verran tokoilua


Ronjan kanssa on nyt koko viikko harjoiteltu edellisellä treenikerralla saamiamme vinkkejä. Katsekontaktin otto sujuu upeasti, Ronja ei edes viitsi vilkuilla enää sivuilla oleviin käsiin, vaan tapittaa silmiin koko ajan. Ollaankin alettu vaikeuttamaan liikettä vaatimalla muutaman sekunnin pidempää kontaktia ja muun muassa pyörittelemällä sivuilla olevia käsiä. Likka ei ole millänsäkään! ;) 

Luoksetuloa harjoitellaan joka päivä; sisällä, ulkona, remmissä, vapaana... Ja hienosti ryntää luokse! Tosin kovinkaan suuria häiriötilanteita ei vielä ole ollut. Maahanmeno (hissinä) menee jo paremmin kuin hyvin, tosin yleensä Ronja "kumartaa" ensin, ja vasta muutaman sekunnin kuluttua takaosa tipahtaa maahan. :D Aina silloin tällöin koko pentu menee kerralla maahan, joten eiköhän sitä ala tarjoamaan useamminkin.

Viikonloppuna äippä oli katsomassa ihan virallisissa tokokisoissa avoimen- ja alokasluokan koiria. Kauhea halu olisi kehään päästä, mutta täytyy odotella, että Ronja sen 10kk täytää. Sen aikaa kyllä treenikentät ja möllitokot riittää! :)

Tänään eskarissa kouluttaja antoi sosiaalistamisapuja. Kävelimme pressun ja muovikeppirivin päältä sekä kokeilimme putken läpi juoksemista. Putki oli siis samanlainen kuin agilityssä käytetään, mutta ihan kouluttajan omassa käytössä ollut, joten ei missään virallisissa mitoissa. Kolme kertaa putkeen piti mennä ja kahdella ensimmäisellä kerralla Ronja mieluummin olisi kiertänyt putken. Läpi kuitenkin mentiin joka kerta, eikä suuremmin edes jännittänyt. :)

Kaikilla ryhmän pennuilla istuminen ja maahanmeno oli hallinnassa, joten nyt aloitetaan harjoittelemaan paikallaoloa. Vapaa-käsky on sanottu tähän asti heti nopean palkkauksen perään, mutta nyt palkataan hetken pidempään muutamalla namilla peräkkäin ja sitten vasta vapautetaan. Erikseen paikka-sanaa ei siis tulla käyttämään.

Myös vetämiseen kouluttaja antoi apuja. Ronja ei onneksi kauheasti vedä, vain lenkiltä kotiinpäin tullessa, jos pikkuisella on jano :D Ihmeteltiin viikolla kaameaa vetämistä, joka alkoi ihan yhtäkkiä. Ei auttanut mitkään pysähdykset tai käännökset, veti vain kauhealla kiireellä. Onneksi oltiin juuri sillan yli menossa ja tajuttiin mistä vetäminen voisi johtua... Käytiin joenrannalla pentu juottamassa ja sen jälkeen ei mitään kiirettä enää :D Ihana pieni <3

Eskarista tuskin enää kuvia päivitän, kellonsiirto sai treeniajan niin pimeäksi, ettei edes kannata yrittää enää :D

Ei kommentteja: