16. marraskuuta 2011

Muditreffit ja matto lattiaan

Tänään olikin oikein hauska ilta! Tapasimme ensimmäistä kertaa Ronjan velipuolen Hyrskyn. Hyrsky asuu Eurassa ja tapasimmekin Harjavallan koirakentällä, vähän puolessa välissä kummankin matkaa. Oli jo pimeää, mutta onneksi kentällä oli valot, joten nähtiinkin pennut koko ajan. Hyrsky oli vasta 11 vko, ihana pieni pentupallero! :)

Hyrsky vähän ihmetteli Ronjaa alussa, mutta piakkoin pennut löysivät hyvän leikkifiiliksen. Jaksoivat kyllä kaahata tuhatta ja sataa kenttää ympäri. Yllättävän hiljaisia pennut olivat, ihan muutama haukahdus kuului eikä Ronjakaan pitänyt örinää päällä. Netan kanssa leikit on oikein hauskan kuuloisia, pieni pentu pitää semmoista leikkimurinaörinää, ettei uskoisikaan! Haukkuminen sisällä leikin aikana ollaan saatu kyllä kitkettyä jo aikoja sitten pois.

Kuvia en saanut kuin muutaman, Hyrskyllä siis heijastinliivi päällä.
Ronja nukahti aika pian kun päästiin kotiin, joten kyllä tunnin mittainen leikkituokio uuden pennun kanssa väsytti! :)
Sain vihdoinkin mitattua Ronjan säkäkorkeuden. Likka on tasan 40 cm korkea! Nyt jännitetäänkin, että jäädäänkö agilitymitoissa medien vai maxien puolelle... Kasvattajan mukaan muutama sentti korkeutta saattaa vielä tulla, mutta ei mitään suurta kasvupyrähdystä enää. Ronjalla on varaa kasvaa vain kolme senttiä, muuten joudutaan maxi-luokkaan! Sormet ristiin, ettei tarvitsisi hyppiä samoja esteitä kuin esim. saksanpaimenkoirat. Ihan alarajoillehan Ronja maxi-luokassakin jäisi, joten esteetkin vähän haastavampia.

Ensimmäinen mattokin saatiin tänään lattiaan! Ronjalta ei ole enää aikoihin tullut vahinkoa keittiöön, joten päädyttiin laittamaan ensimmäinen matto sinne. Jos makuuhuoneeseenkaan ei vahinkoja enää tule, niin sinne laitetaan ensi viikolla. Asumme vanhassa puutaloasunnossa, ja lattiat ovat hieman kaltevat. Jos Ronja ei osu ihan täysin paperille ulko-oven edessä, valuu lätäkkö iloisesti suoraa tv-nurkkaukseen, yleensä sohvan alle... Nukkamattoa saakin odottaa siihen asti, että Ronja on 100 %:sti sisäsiisti! :D

Ei kommentteja: