9. marraskuuta 2011

Pentutreeneissä

Rakkaat <3

Tiistain pentutreeneissä Ronjalla oli taas oikein hauskaa! :) 

Heti alkuun kokeilimme hyppyestettä. Kauheasti emme pentuja tietenkään hyppyytä, mutta ihan totutusmielessä kokeiltiin. :) Käveltiin ensin pienimmän mahdollisen esteen yli, sitten korotettiin yhdellä laudalla, että pentu vähän joutui tassuja maasta nostamaan. Sitten laitettiin makupala pakastusrasian kannen päälle, kierrettiin este ja lähetettiin koira hakemaan nami. Ronja hyppelehti oikein hienosti ja otti heti katsekontaktia, kun viimeiseksi koira päästettiin hyppäämään vasta kontaktin jälkeen. (Oman hyppyesteen rakennuskin on suunnitteilla, saadaan varmaan ensi viikolla tehtyä.)

Kokeilimme uudestaan edelliskerran putkea, joka kyllä täytyy näköjään itsekin hankkia! Ronja ei olisi millään malttanut paikallaan pysyä kun pari pentua meni ennen Ronjan vuoroa. Omalla vuorollamme annoin Ronjan kouluttajan pidettäväksi ja lähdin kävelemään kohti putken toista suuta. Ronja ehtikin jo juoksemaan putkeen, kun olin vasta puolessa välissä ja tuli vähän kiire palkata :D Nakinpalan saatuaan Ronja meinasi juosta heti takaisin putkeen - väärästä suunnasta! :D Likka oli ihanan innoissaan! :)

Uutena asiana aloitimme myös sivullemenon. Teemme sen niin, että koira kiertää edestä kääntyen sivulle eikä kierrä siis takaa. Käytettiin apuna aitaa, ettei koira jää liian kauas istumaan. Ronja teki ensimmäiset kolme kertaa oikein mallikkaasti liikkeen, mutta kehitteli sitten itsensä vähän ylikierroksille. Kääntyminen meni hyvin, mutta kun olisi pitänyt istua, Ronja lähti hyppimään ja pomppimaan. Välillä huomasin sen istuvan takana, välillä edessä ja välillä muuten vaan pyörivän ympärillä. Tein välissä muutaman maahanmenon ja rauhoittelin pentua, mutta se jatkoi vain häsläämistä. Jätettiin siis suosiolla harjoittelu kotiin ja kokeillaan huomenna rauhassa sisällä. :)

Nyt kummatkin koirat nukkuvat sikeästi, kielet ulkona <3

2 kommenttia:

Johanna ja Hyrsky kirjoitti...

Ronjan puoliveli Hyrsky ihmisineen täällä hei! Mekin vaikutamme Satakunnassa, treenailemme mm. Harjavallassa. Olisi kiva joskus tavata Ronja!

Marika kirjoitti...

Hei! Ihanaa, toinenkin mudipentu näin lähellä! :) Olis kyllä kiva nähdä Hyrsky. Pistäpä mailia osoitteeseen MarikaA87(a)gmail.com , ni sovitaan joku päivä ja paikka missä nähtäis! :)